5 Eylül 2009 Cumartesi

Pilav Üstü Karides

Efendim merhabalar!

İlk yazımda sizlere Pilav Üstü Karides tarifimi anlatacağım.Öncelikle malzemelerimizi sıralıyorum :
- 500gr Pilavlık pirinç (Burger King'den çıkmayan insan görünümlü varlıklar yiyecekse eğer en az 1000gr)
- İnce ince rendelenmiş karadeniz karidesi
- Çikolatalı puding
- 2 çorba kaşığı aptamil
- Pastane mumu (isteğe göre)
- 4 su bardağı turşu suyu
- Kuyruk sokumu yağı

Hazırlanışı :

İlk önce 3 su bardağı turşu suyunu tencereye koyuyoruz ve kısık ateşte kaynatmaya başlıyoruz.Sonra Haliç'in rengini alır almaz pudingi üzerine boşaltıyoruz ve kaynatmaya devam ediyoruz.
Ardından karidesimizi alıp mikrodalga fırında 2 saniye tutuyoruz ardından dondurucuya atıp 1dk 13 sn bekletiyoruz.Daha sonra kullanmak üzere tezgahta bekletiyoruz.
Pilavımızı ise kuyruk sokumu yağıyla bir güzel pişiriyoruz.Pişirirken arada küçük rütuşlarla aptamili serpiştiriyoruz.Pilavımız pişer pişmez beklettiğimiz karidesi pilavın üstüne serpiştiriyoruz.Serpiştirdikten sonra önceden hazırladığımız turşu sulu pudingi üzerine sos olarak döküyoruz.Ardıdan kalan turşu suyunu da kepçe yardımıyla yemeğe yedirdikten sonra mumlar ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder