5 Eylül 2009 Cumartesi

Şalgam Frappucino

Malzemeler :
- 500ml Şalgam suyu
- 200gr şeker
- 100gr sahlep (toz)
- krem şanti
- 1 adet muz
- 2 adet salatalık turşusu
- 2 diş sarımsak

Hazırlanışı :

Şalgam suyunun üzerine sahlebi ekleyerek kısık ateşte ısıtın.Kurumak üzere olan alçı kıvamına gelince altını kapatıp miksere boşaltın.Üzerine 100gr şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırın.Ardından soğuması için dolaba atın.Daha sonra iki diş sarımsağı buzla beraber iyice parçalanıncaya dek karıştırın.Soğumuş şalgam suyu-sahlep karışımını üzerine boşaltın.Ardından tekrar karıştırın.Daha sonra üzerine krem şantiyi koyun, ardından muz ve turşu dilimleri ile süsleyin.Afiyetle için :)

1 yorum:

  1. Bu tarifi istiyorum kendi ellerinle yapıcaksın bana arkadasım :D

    YanıtlaSil